English  Αρχική Σελίδα   Μητρόπολη   Μητροπολίτης   Eπισκοπή Αρσινόης  Επικοινωνία

       
  Δελτίο Κηρυγμάτων    

  
   Τυπικαί Διατάξεις
 
  
      Εορτολόγιον
 

  
Καταστατικό Εκκ. Κύπρου

 

  
Περιοδικό Απ. Βαρνάβας
 

 

 

 

 

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

8ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Αναχώρηση:         Λάρνακα – Ηράκλειο                         01/07/2014           

 Επιστροφή:         Ηράκλειο – Λάρνακα                         08/07/2014           

 

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση για το ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε την Ενετική ΛΟΝΤΖΙΑ, την Κρήνη Μοροτζίνη (Λιοντάρια),τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Ναό Αγίου Τίτου, το Βενετσιάνικο κάστρο ‘Κούλες’, τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, της αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

2η Μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Κνωσό με το μυθικό ανάκτορο που θα το επισκεφθούμε με συνοδεία ξεναγού(προαιρετικά). Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Επανωσύφη (ιδρύθηκε από το μοναχό Παΐσιο μεταξύ του 1590 – 1600) και Ι. Μ. Αγκαράθου. Χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐμη (Γοργλολεήμονος). Προαιρετική επίσκεψη στο ενυδρείο στις Γούρνες, ένα από τα σπουδαιότερα της νοτιοανατολικής μεσογείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το οροπέδιο Λασιθίου με επισκέψεις στη Μονή της Κεράς (Καρδιώτισσα) με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τη Μονή Κρουσταλένιας και τη Μονή Βιδιανής. Συνεχίζουμε για τον γραφικό Άγιο Νικόλαο, κτισμένο στον κόλπο Μιραμπέλο, με την ομώνυμη λίμνη. Ακολουθεί η Ελούντα, το παγκοσμίως γνωστό τουριστικό θέρετρο. Απέναντι βρίσκεται το νησάκι της Σπιναλόγγας (επίσκεψη με καραβάκι), γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών της Ευρώπης. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Ιεράπετρα που σίγουρα θα σας μαγέψει με τις εκτεταμένες παραλίες και τα ιστορικά μνημεία. Επίσκεψη στην Ι. Μ. Άξιον Εστί. Στη διαδρομή μας για το Ηράκλειο θα περάσουμε από Νεάπολη όπου θα έχουμε επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Κρεμαστού. Συνεχίζουμε για Ηράκλειο. Καθοδόν επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: HΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Χανιά αφού πρώτα επισκεφθούμε τη Μονή Παλιανής ή Μυρτιδιώτισσας που χρονολογείται από το 668 μ.Χ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στον Κάμπο της Μεσαράς, ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα προσκυνήματα στην Κρήτη, τη Μονή Παναγίας Καλυβιανής. Δίπλα στα ερείπια της Φαιστού και στον μεγαλύτερο κάμπο της Κρήτης, βλέπουμε το μεγαλείο της Μονής με την πλούσια κοινωνική και μορφωτική δραστηριότητα (το Μοναστήρι φροντίζει για τη μόρφωση και φροντίδα ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών). Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Πρέβελη) και Ι. Μ. Οδηγήτριας (Αστερούσια Όρη). Άφιξη στα Χανιά και μεταφορά στο ξενοδοχείο. ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση. 

6η Μέρα: ΧΑΝΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΑΝΙΑ

Εκκλησιασμός. Πρόγευμα. Αναχωρούμε για επίσκεψη στο πιο ιστορικό μνημείο της Κρήτης, στην Ιερά Μονή Αρκαδίου (σύμβολο του Κρητικού λαού και της εκκλησίας). Από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση ενάντια στον Τούρκο κατακτητή. Σε όλους μας είναι γνωστό το ολοκαύτωμα της Μονής (1866). Ακολούθως επίσκεψη στο σπήλαιο Σφενδόνι (προαιρετικό) και στο σπίτι του Ξηλούρη, στο ιστορικό χωριό Ανώγεια. Θα περάσουμε από Αργυρούπολη με τα τρεχάμενα νερά για γεύμα. Συνεχίζουμε για το όμορφο Ρέθυμνο όπου θα έχουμε περιήγηση στο ενετικό λιμάνι και στο φρούριο Φορτέτσα, τις κρήνες Ριμόντη και θα επισκεφθούμε τον Ι. Ναό της Κυράς των Αγγέλων (Μικρή Παναγία). Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα: ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επισκέψεις στη Δυτική Κρήτη και το Νομό Χανίων. Αρχίζουμε με επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Γωνιάς στο Καλυμπάρι, στο Κατέλλι όπου είναι η έδρα της Επισκοπής. Εάν θέλετε μπορούμε να επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Ακαδημία. Στη συνεχεία θα επισκεφθούμε τη Μονή Χρυσοπηγής. Ακολούθως συνεχίζουμε με τους τάφους των Βενιζέλων και Μονή Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων. Θα επισκεφθούμε για βόλτα και καφέ το παραδοσιακό χωριό Θέρισος (από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση – εδώ είναι και το στρατηγείο του Ελευθέριου Βενιζέλου) περνώντας από το φαράγγι του Θερίσου. Στη συνέχεια επίσκεψη στην αγορά, το λιμάνι των Χανίων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση. 

8η Μέρα :

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Καθ’οδόν στάση για καφέ στη λίμνη του Κουρνά. Άφιξη στη Λάρνακα.

 

Τιμή:      Σε Δίκλινο                                                             € 720

                Σε Τρίκλινο                                                          € 685

                Σε Μονόκλινο                                                      € 865

                Παιδί (2-12 ετών μαζί με 2 μεγάλους)                   € 590

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

·         Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Ηράκλειο – Λάρνακα (απευθείας πτήση).

·         Διαμονή για 4 βράδια σε ξενοδοχείο  Β’ Κατηγορίας στο Ηράκλειο (κεντρικό) με πρόγευμα.

·         Διαμονή για 3 βράδια  σε ξενοδοχείο 4* στα Χανιά (κεντρικό) με πρόγευμα.

·         7 γεύματα ή δείπνα.

·         Όλες οι εκδρομές/προσκυνήματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.

·         Αρχηγός – συνοδός από Κύπρο καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

·         Ξεναγός στην Κνωσό.

·         Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

·         Ασφάλεια ταξιδίου.

·         Καράβι για Σπιναλόγγα.

·         Φ.Π.Α.

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

·         Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή ως προτεινόμενο.

·         Ποτά και φιλοδωρήματα.

·         Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια.

Σημειώσεις:

ü  Οποιαδήποτε αύξηση μετά τις 15/02/2014. στους φόρους/καύσιμα θα την επιβαρύνεται ο προσκυνητής.

ü  Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι τις 30/04/2014 νοουμένου  ότι υπάρχουν θέσεις. Προκαταβολή €200. Το υπόλοιπο ποσό 20 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

Την εκδρομή θα συνοδεύει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κκ. Γεώργιος.

 

 

 

Δηλώσεις Συμμετοχης:

Γερόντισσα Αγάθη                                                              Τηλ:99457810, 26442391