English  Αρχική Σελίδα   Μητρόπολη   Μητροπολίτης   Eπισκοπή Αρσινόης  Επικοινωνία

       
  Δελτίο Κηρυγμάτων    

  
   Τυπικαί Διατάξεις
 
  
      Εορτολόγιον
 

  
Καταστατικό Εκκ. Κύπρου

 

  
Περιοδικό Απ. Βαρνάβας
 

 

 

 

 

 

 

Ιερά Μονή Παναγίας Σλαμιωτίσσης

 

  

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Βόρεια Ελλάδα, Βουλγαρία και στην Λήμνο

8 Ημέρες / 10 – 17 Ιουλίου 2016

1η Ημέρα, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016  Λάρνακα (πτήση) – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας στις  17.30 η ώρα, στο check in της Aegean. Πτήση με την Aegean για Θεσσαλονίκη  στις 19.55 h. Άφιξη στο αεροδρόμιο της ελληνικής συμπρωτεύουσας στις  21.45 h. Επιβίβαση στο λεωφορείο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 

Θεσσαλονίκη –  Ιερό Ησυχαστήριο  Τιμίου Προδρόμου/Μεταμόρφωση - Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου / Σέρρες.

Πρωινό και αναχώρηση για το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Ιωάννη Προδρόμου, που ιδρύθηκε το 1975, δύο χιλ. βόρεια του συνοικισμού Μεταμορφώσεως, στην αρχή της Χερσονήσου της Σιθωνίας στην Χαλκιδική. Ο χώρος που στεγάσθηκε το Μοναστήρι ήταν ο ίδιος με αυτόν που στεγαζόταν το παλιό αγιορίτικο μοναστήρι της Μονής Διονυσίου. Προσκύνημα και  παίρνουμε το δρόμο προς την πόλη των Σερρών. Συνεχίζουμε την σημερινή μας περιήγηση με επίσκεψη στην ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Η ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, βρίσκεται στα δυτικά μιας βαθιάς χαράδρας του Μενοικίου Όρους και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθόδοξου μοναχισμού στα Βαλκάνια. Η ίδρυση της το 1270 και η μακραίωνη ιστορία της μαρτυρούν τον πολιτισμό, την παράδοση και την πλούσια πνευματικότητα του Βυζαντίου. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου - Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρίλα(Βουλγαρία) – Μελένικο -  Σέρρες (310 χιλ.)

Πρωινό και αναχώρηση για  τις  πλαγιές του όρους Μπέλες και με θέα την λίμνη Κερκίνη, στο Ακριτοχώρι Σερρών,  όπου δεσπόζει επιβλητικά το Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου. Χτισμένο στα αρχιτεκτονικά οικοδομικά πρότυπα των μοναστηριών του Αγίου Όρους, το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου κοσμεί το ακριτικό χωριό του νομού Σερρών και αγκαλιάζει όλους τους πιστούς που προσέρχονται για να προσκυνήσουν. Ο Ναός, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα) αγιορείτικου ρυθμού, σταυροειδούς με τρούλους. Προσκύνημα και αναχωρούμε για  τα σύνορα της Βουλγαρίας, τον Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και μετά από μία διαδρομή δύο ωρών περίπου, φθάνουμε στην  μεγαλύτερη και πιο φημισμένη  ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία που βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων, στη βαθειά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Το μοναστήρι έχει πάρει το όνομά από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 - 946 μ.Χ). Το1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επίσκεψη της Ιεράς Μονής και του Μοναστηριακού μουσείου. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας,  θα αναχωρήσουμε για το ωραίο παραδοσιακό χωριό Μελένικο, το οποίο ήταν  μια ευημερούσα πόλη το 17ο και 18ο αιώνα, χάρις στην παραγωγή καπνού και κρασιού.  Διέλευση συνόρων, μετάβαση στην πόλη των Σερρών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η Ημέρα, Τετάρτη  13 Ιουλίου 2016  

Σέρρες -  Παναγία Εικοσιφοίνισσα  – Ιερά Μονή Αναλήψεως (Πρώτη Σερρών) - Λήμνος

Πρωινό. Στις 07.00 η ώρα αναχώρηση για την ιστορική Μονή της Παναγίας της ΕικοσιφοινίσηςΗ ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας είναι η δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας που ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέουν στη Μονή για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας,  σε υψόμετρο 743 μ. Το μοναστήρι είναι Σταυροπηγιακή Μονή, δηλαδή ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (διοικητικώς) και στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας (εκκλησιαστικώς). Ακολούθως αναχώρηση για την Πρώτη Σερρών, για την Ιερά μονή Αναλήψεως του Σωτήρος. Συνεχίζουμε για την Καβάλα, όπου στις 15.30 η ώρα  θα επιβιβασθούμε στο πλοίο, το οποίο μετά από τέσσερις ώρες και μισή,  θα μας μεταφέρει στην Λήμνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 Λήμνος

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στη Μητρόπολη Λήμνου και άλλα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 Λήμνος – Καβάλα – Λυδία – Ιερά Μονή Αναλήψεως στην Σίπσα Δράμας.

Πρωινό. Αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και περίπου στις 08.30 πλεύσει για την Καβάλα. Άφιξη το μεσημέρι, στις 13.00 η ώρα περίπου. Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου,  πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό που διασώζεται μέχρι και σήμερα.  Επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Λυδίας και στον Ζυγάκτη ποταμό όπου έγινε η βάπτιση της Αγίας Λυδίας. Ακολούθως αναχώρηση για τον συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας (Σίψα), όπου η Ιερά μονή Αναλήψεως του Σωτήρος.  Πρώτος «οικιστής» κατά το έτος 1930,  υπήρξε ο μακαριστός πατήρ Γεώργιος Καρσλίδης (1901 - 1959), ο οποίος είχε αποκτήσει την φήμη «Οσίου Ανδρός». Σήμερα στο σημείο αυτό ανθεί μια πολυπληθής γυναικεία αδελφότης μοναζουσών που αποτελεί την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, ή και ως Ιερά Μονή του Γέροντος Γεωργίου Καρσλιδή. Μετά το ευλαβικό μας προσκύνημα στο Καθολικό και στον τάφο του Αγίου, συνεχίζουμε για την Καβάλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η Ημέρα, Σάββατο  16  Ιουλίου 2016 

Ιερά Μονή Παναγιάς του Έβρου- Αλεξανδρούπολη - Παναγία Κοσμοσώτειρα – Σουφλί

Πρωινό και αναχώρηση για τον Νομό Έβρου. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι Η Παναγιά του Έβρου, γυναικείο μοναστήρι και βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από την Μάκρη. Στην Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό μουσείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πόλη.

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Παναγία την Κοσμοσώτειρα η οποία  είναι μια από τις ιστορικότερες της Ελλάδας και το σημείο αναφοράς των Θρακών Χριστιανών ανά τον κόσμο. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λοφίσκου στις Φέρες, στο κέντρο της πόλης, στη θέση της αρχαίας πόλης Βήρας.  Η Παναγία Κοσμοσώτειρα ιδρύθηκε το 1151 από τον Βυζαντινό Σεβαστοκράτορα Ισαάκ Κομνηνό, με βάση τα σχέδια της Αγιά-Σοφιάς και διασώζεται 900 χρόνια αργότερα σε πολύ καλή κατάσταση. Μετάβαση στο διπλανό Σουφλί, γνωστό για την βιομηχανία του μεταξιού που αναπτύχθηκε εκεί τον 19ο αιώνα, όπου θα επισκεφθούμε και κατάστημα με μεταξωτά έργα. Επιστροφή στην Καβάλα, διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα, Κυριακή  17 Ιουλίου 2016 

Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος.- πτήση επιστροφής από Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Χρυσόκαστρο Καβάλας για την Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία..

Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης πτήση  στις 17.45 η ώρα με άφιξη στην πόλη της Λάρνακας στις 19.35 h.

 

Τιμή συμμετοχής:  €730  το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο    

                                        Μονόκλινο € 880          Τρίκλινο €700

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1. Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα

2. Φόροι αεροδρομίων

3. Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά το άτομο και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

4. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. (4 αστέρων και 3 superior).

5. Μεταφορές με κλιματιζόμενο  πούλμαν όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα.

6. Ένα δείπνο την πρώτη νύχτα στο ξενοδοχείο.

7. Έμπειρος αρχηγός

8. ΦΠΑ

9. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων.

10. Εισιτήριο πλοίου για την Λήμνο με επιστροφή

Δεν περιλαμβάνει:

·  Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών

·  Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα)

·  Και ό,τι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

·           Δηλώσεις με προκαταβολή € 200

·           Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου

·           Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση

 

Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα της Μονής  99457810,99961210,99874161

 

 

ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ κ.κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ