English  Αρχική Σελίδα   Μητρόπολη   Μητροπολίτης   Eπισκοπή Αρσινόης  Επικοινωνία

       
  Δελτίο Κηρυγμάτων    

  
   Τυπικαί Διατάξεις
 
  
      Εορτολόγιον
 

  
Καταστατικό Εκκ. Κύπρου

 

  
Περιοδικό Απ. Βαρνάβας
 

 

 

 

 


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΧΙΟ

ΑΠΟ 02/ 07/ 2018 ΕΩΣ 07/ 07/ 2018

1η Μέρα: 02. 07. 2018: ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ:   

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Μυτιλήνη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Άφιξη στο πανέμορφο νησί της Μυτιλήνης. Παραλαβή, τακτοποίηση στο λεωφορείο και ξεκινάμε για  το γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται  πάνω από τη Θέρμη στο ύψωμα Καρυές.  Θα προσκυνήσουμε τα λείψανα που φυλάσσονται εκεί των  Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρέθηκαν κατά θαυμαστό τρόπο, ύστερα από αλλεπάλληλα όνειρα πιστών.   Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη  Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: 03. 07. 2018: ΤΡΙΤΗ: ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ – ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΣΟ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για τον πρώτο μας σταθμό που είναι ο Μανταμάδος όπου εκεί θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Ταξιάρχη, το εικόνισμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πηλό και αίμα δεκαοκτώ σφαγμένων Μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές.  Κατευθυνόμαστε προς στο Μόλυβο με το τεράστιο και επιβλητικό  βυζαντινής εποχής κάστρο, που δίνει μια εξαιρετική χάρη και μεγαλοπρέπεια στη  περιοχή. Συνεχίζουμε για την Πέτρα στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας με τα εκατό δεκατέσσερα σκαλιά λαξεμένα επάνω στο βράχο, με την υπέροχη θέα. Τελειώνοντας τη σημερινή μας εκδρομή θα επισκεφτούμε τη Μονή Λειμώνος καθώς επίσης και το αξιόλογο Μουσείο της και την Αγιάσσο, μια από τις ομορφότερες Κωμοπόλεις της Λέσβου. Προσκυνούμε στο Ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, όπου σώζεται το θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελιστή Λουκά , καμωμένο με κηρομαστίχα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: 04. 07. 2018:  ΤΕΤΑΡΤΗ:  ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ – ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΧΙΟΣ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μονή Περιβολής. Πρόκειται για γυναικεία Μονή αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου η οποία ερημώθηκε κατά τα τελευταία χρόνια.  Στο παρελθόν αποτελούσε παράρτημα της ανδρικής Μονής των Ταξιαρχών Κρεοκώπου που βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρα από αυτή. Το καθολικό της Μονής είναι κτισμένο στον τύπο της ξυλόστεγης Βασιλικής, μικρών διαστάσεων με αξιόλογες τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 16ον αιώνα. Επιστροφή στη Μυτιλήνη όπου θα πάρουμε το καράβι με αναχώρηση τη Χίο. Ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων, θα έχετε και τον ανάλογο ελεύθερο χρόνο στη Μυτιλήνη. Άφιξη στη Χίο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.                                                                                                                     

4η ΜΕΡΑ: 05. 07. 2018: ΠΕΜΠΤΗ:  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το φημισμένο Μοναστήρι της Νέας Μονής όπου βρίσκεται 14 χλμ. μακριά από την πόλη, μεταξύ Καρυών και Αυγωνύμων. Το καθολικό της Νέας Μονής είναι ότι καλύτερο                                                                                                                            έχει να επιδείξει η Βυζαντινή τέχνη. Η τέχνη των ψηφιδωτών της Νέας Μονής  είναι μοναδική. Πορευόμαστε για την Παναγία Κρήνα που είναι από τους αρχαιότερους Ναούς της Χίου, καθώς η ανέγερσή της  χρονολογείται στο τέλος του 12ου αρχές του 13ου αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε για την Παναγία Βοηθείας όπου ιδρύθηκε το 1928 από τον Ιερομόναχο Άνθιμο Βαγιάννο στα δυτικά της πόλεως της Χίου. Γιορτάζεται τη Δευτέρα του Θωμά γιατί

 

 

τη μέρα αυτή βρέθηκε η εικόνα της  Παναγίας στην οποία είναι αφιερωμένος ο Ναός.. Συνεχίζουμε για τη Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας γνωστή ως Μερσινίδι. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στα Μυρτίδια των Κυθήρων μέσα σε μυρτιές όπου και γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου. Στη Μονή φυλάσσονται άμφια που αποδίδονται στον Πατριάρχη Γρηγόριον Ε’.  Αργά το απόγευμα άφιξη στην πόλη της Χίου, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: 06. 07. 2018:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:   ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ – ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.

Μετά το πρόγευμά μας, επίσκεψη στη  Μονή του Αγίου Μηνά που κτίστηκε στο τέλος του 16ου αιώνα κοντά στο Νεχώρι.  Ήταν ανδρικό Μοναστήρι και το 1932 μετατράπει σε γυναικείο. Συγκέντρωνε πάντα πολλούς επισκέπτες τόσο για την ιστορική του σημασία όσο και για τα έργα χειροτεχνίας που δημιουργούσαν οι Μοναχές. Συνεχίζουμε για το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας που βρίσκεται μετά το χωριό της Βολισσού και αποτελείται από ένα Ναό κτισμένο ανάμεσα σε πλατάνια και παλιά κελιά στον περίβολο. Κατευθυνόμενοι στην παραλία ακολουθούμε το μονοπάτι ανάμεσα σε θάλασσα και βράχια και μετά από περπάτημα δεκαπέντε λεπτών φθάνουμε στο Αγίασμα, στο τόπο μαρτυρίου της Αγίας. Τέλος, η Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, βρίσκεται λίγο μετά το χωρίο Νενήτα και είναι ιδρυμένη το 1305.  Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ:  07. 07. 2018: ΣΑΒΒΑΤΟ:  ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Χίου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα μέσω Αθηνών.

                                                                                                                                                                       

Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ:

·        ΔΙΚΛΙΝΟ          750 ευρώ

·        ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    880 ευρώ

                                                                                                                                                                                               

Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα Αθήνα  με την αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES

·         ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ  02. 07. 2018 Α37911 08:00 – 09:45

·         ΑΘΗΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ  02. 07. 2018  Α37252 11:10 – 12:00

·         ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ   07. 07. 2018 Α3 7276 12:20 – 13:10

·         ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ 07. 07. 2018 Α37906 16:30 – 18:15

·         Διαμονή σε ξενοδοχεία 3***  για 3 βράδια στη Χίο και 2 βράδια στη Μυτιλήνη, με πρόγευμα.

·         Φόροι Αεροδρομίων

·         1 αποσκευή 23kg & 1 χειραποσκευή 8kg

·         Φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία(ισχύει από τον Ιανουάριο του 2018)

·         Ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Μυτιλήνη για Χίο

·         Μεταφορές/εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει του προγράμματος μας

·         Αρχηγός/Συνοδός γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής .

Δηλώσεις με προκαταβολή € 250 το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου

 

Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα της Μονής  99457810, 26442391 και e-mail: imsalamiotissis@cytanet.com.cy

ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ