English  Αρχική Σελίδα   Μητρόπολη   Μητροπολίτης   Eπισκοπή Αρσινόης  Επικοινωνία

       
  Δελτίο Κηρυγμάτων    

  
   Τυπικαί Διατάξεις
 
  
      Εορτολόγιον
 

  
Καταστατικό Εκκ. Κύπρου

 

  
Περιοδικό Απ. Βαρνάβας
 

 

 

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 

05/05/2019 LY2432 Λάρνακα – Τέλ-Αβίβ 18:10 – 19:15  / Κυριακή       

10/05/2019 LY2431 Τέλ-Αβίβ – Λάρνακα 14:45 – 15:50 / Παρασκευή 

 

1η Μέρα Κυριακή: Λάρνακα, Τέλ-Αβίβ, Ιεροσόλυμα

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 16:00 και αναχώρηση για Ισραήλ. Άφιξη στο Τέλ-Αβίβ. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα Δευτέρα: Ορεινή, Μονή Σταυρού, Βηθλεέμ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου και  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμoν Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325μ.Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και  διανυκτέρευση.

3η Μέρα Τρίτη: Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Τιβεριάδα, Ιορδάνης, Σαραντάριο Όρος, Ιεριχώ

Πρόγευμα, αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή στον Ιορδάνη Ποταμό . Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς είπε την «πί το ρους μιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους ν τ ρήμ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. To απόγευμα   θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο ‘Όρος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα Τετάρτη: Χοτζεβά, Ιεριχώ,  Νεκρά θάλασσα, Άγιος Γεράσιμος, Βηθανία, Όρος Ελαιών, Γεσθημανή

Πρόγευμα, και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών. Ακολούθως, θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας. Κατόπιν, στη Γεθσημανή θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Ακολούθως, θα μεταβούμε στο Ναό της Αναστάσεως όπου θα παρακολουθήσουμε την Αγρυπνία που θα γίνει στον Πανάγιο Τάφο. Μετά την αγρυπνία, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.


5η Μέρα Πέμπτη: Ιεροσόλυμα

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Στη συνέχεια, αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώον που έγινε ο μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και οι απόστολοι από εκεί την μετέφεραν για να την ενταφιάσουν στην Γεθσημανή. Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτώριο οδός του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλιο στον Κύριο μας. (Ενδιάμεσα θα έχουμε συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Θεόφιλο).  Νωρίς το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

6η Μέρα: Ιεροσόλυμα, Λύδα, Τέλ-Αβίβ, Λάρνακα 

Πρόγευμα. Ψώνια ή επίσκεψη σε Εκκλησίες της παλαιάς πόλης. Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς (ο τόπος που στεκόταν η Παναγία και έβλεπε με πόνο την σταύρωση του Χριστού). Συνεχίζουμε για την Μονή Σειδανάγιας. Μετά το μεσημέρι ετοιμασία των αποσκευών μας και αναχώρηση για Τέλ-Αβίβ μέσω της Λύδας, όπου θα προσκυνήσουμε στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Κύπρο.

 

Περιλαμβάνονται:

§  Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Τελ Αβίβ-Λάρνακα.

§  Φόροι Αεροδρομίων.

§  Μικρή χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

§  Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.

§  5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλεέμ με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ.

§  Ελληνόφωνος ξεναγός και συνοδός του Τουριστικού γραφείου.

§  Μικρά λεωφορεία για την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στη Μονή Αγίου Σάββα.

§  Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

§  Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

§  Φιλοδώρημα οδηγού (υποχρεωτικά από τον σύνδεσμο οδηγών τουριστικών λεωφορείων 12 δολάρια το άτομο),

§  ποτά στα γεύματα,

§  Τελεφερίκ, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία. (Σκαλοπάτια ή Τελεφερίκ στο Σαραντάριο €14 ή με λεωφορείο μικρό 7θέσιο €10. Είσοδος στον τάφο του Αγίου Λαζάρου 1 ευρώ και στον τόπο της Ανάληψης €1.

 

Τιμή ανά άτομο: (για 35 – 40 άτομα)

Δίκλινο/Τρίκλινα δωμάτια €650 (Κανονικά κρεβάτια) / Μονόκλινο δωμάτιο €820

Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο που θα ταξιδέψετε δεν θα λήξει τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία της αναχώρησης από Κύπρο 05/05.

 

ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ €250 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Για πληροφοριες στο Τηλ.  26 442391,  99457810,  imsalamiotissis@cytanet.com.cy

Την εκδρομή θα συνοδεύει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος