English  Αρχική Σελίδα   Μητρόπολη   Μητροπολίτης   Eπισκοπή Αρσινόης  Επικοινωνία

       
  Δελτίο Κηρυγμάτων    

  
   Τυπικαί Διατάξεις
 
  
      Εορτολόγιον
 

  
Καταστατικό Εκκ. Κύπρου

 

  
Περιοδικό Απ. Βαρνάβας
 

 

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ρουμανία

7 Ημέρες / 04 – 10 Ιουλίου 2019

 (7 Ημέρες)- Πτήσεις με TAROM

Αναχώρηση 04/07/2019 Λάρνακα - Βουκουρέστι  RO 252T   1320 - 1540

Επιστροφή 10/07/2019  Βουκουρέστι – Λάρνακα  RO 255   2200 - 0015

 

1η Μέρα: Λάρνακα, Βουκουρέστι, Σινάια.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα σας περιμένει άτομο του γραφείου μας για να σας βοηθήσει στην επιβίβαση. Να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο το ίδιο που δώσατε τα στοιχεία για την κράτηση του ταξιδιού σας. Αναχώρηση για Βουκουρέστι, άφιξη έλεγχος διαβατηρίων και συνάντηση με τον ξεναγό. Μια πρώτη γνωριμία της πόλης με το λεωφορείο και συνεχίζουμε για το όρος Μπουκέτσι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφθούμε την γραφική πόλη Σινάϊα και το Μοναστήρι Σινάϊα που έκτισε ο Πρίγκηπας Μιχάϊ Καντακουζίνο και το ονόμασε Μοναστήρι του όρους Σινά. Στην συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Κάντε την βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

2η Μέρα: Πρεντεάλ, Βουστένι, Κάστρο Μπράν, Μπρασόβ, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα. Ετοιμασία αποσκευών και αναχωρούμε την κοιλάδα Πραχόβα, όπου θα περάσουμε από  δύο γραφικά ορεινά θέρετρα, το Βουστένι και το Πρεντεάλ, ενώ στην δυτική πλευρά των πόλεων είναι ένας από τους Εθνικούς δρυμούς της Χώρας, στο όρος Μπουκέτσι. Συνεχίζουμε, με το κάστρο Μπράν , το φημισμένο κάστρο του Δράκουλα κτισμένο από Τεύτονες ιππότες, κατοικία του πρίγκιπα της Βλαχίας Τσέπες Κόμη Δράκουλα. Προχωρούμε για την Μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Προχωρούμε για την πρώτη πόλη της Μολδαβίας την Τούργκου Νεάμτς, όπου θα επισκεφθούμε  δύο παλαιά μοναστήρια. Το Μοναστήρι του Νεάμτς 14ου αιώνα κτισμένο από τον Στεφάν το μεγαλοπρεπή και το Μοναστήρι Αγκάπια κτισμένο από τον μοναχό Αγάπιο, από τα μεγαλύτερα στην Ρουμανία, υπάρχουν περίπου 500 μοναχές. Τέλος, θα καταλήξουμε στο πανέμορφο Γκούρα Χουμορουλούι, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Μολδαβίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο απόγευμα για να απολαύσετε την πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

3η Μέρα:  Ζωγραφισμένα Μοναστήρια Μπουκοβίνας, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Μοναστήρι Χούμορ μέσα σε δασώδεις εκτάσεις, κτισμένο το 1530. Συνεχίζουμε, για το Μοναστήρι Βορονέτ του 14ου αιώνα αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, μονή Μολντοβίτσα κτισμένο το 1532 από τον βοεβόδα Πέτρο Ράρες και αξιόλογες τοιχογραφίες εμπνευσμένη από τον Ακάθιστο Ύμνο, μονή Σουτσεβίτσα, το τελευταίο ζωγραφισμένο Μοναστήρι κτισμένο το 1581. Αξιόλογη τοιχογραφία, «η σκάλα προς τον παράδεισο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

4η Μέρα: Μοναστήρια Μολδαβίας, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα σε πακέτο. Εκκλησιασμός στο Μοναστήρι Σιχάστρια του 17ου αιώνα. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι Βαρατέκ, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και την Μονή Σέκου κτισμένη το 600μ.χ. Τέλος, το πιο ονομαστό Μοναστήρι της Ρουμανίας, την ιερά μονή Πούτνας. Στο Ναό της Μονής αναπαύεται ο Άγιος Στέφανος ο ονομαζόμενος και ΜΕΓΑΣ. Εδώ ήταν και το τελευταίο καταφύγιο των Βυζαντινών μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453μ.χ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

 

5η Μέρα: Ιάσιο.

Πρόγευμα, ετοιμασία αποσκευών και αναχωρούμε για το Ιάσιο.  Άφιξη στην πόλη των εφτά λόφων και μια πανοραμική άποψη από το Ιάσιο και προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής με τα άγια  λείψανα της Αγίας Παρασκευής. Θα προσκυνήσουμε και στην εκκλησία των τριών Ιεραρχών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Ελεύθερο υπόλοιπο για να επισκεφθείτε το Παλάτι της Κουλτούρας του 1925 με τα 365 δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται τα Μουσεία Ιστορίας, το Εθνογραφικό, το Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βόλτα στους πεζοδρόμους της πόλης. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

 

 

 

6η Μέρα: Πλοιέστι, Βουκουρέστι.

Πρόγευμα, ετοιμασία των αποσκευών μας και στην συνέχεια, προχωρούμε για το Βουκουρέστι (430 χλμ) μέσω της όμορφης πόλης Πλοϊέστι που ιδρύθηκε το 1569 από τον βασιλιά Μιχάη τον γενναίο. Μετά από ενδιάμεσους σταθμούς και προαιρετικό φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο, φθάνουμε στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Βουκουρεστίου, αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στο νέο Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και στον Απόστολο Ανδρέα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

 

7η Μέρα: Βουκουρέστι, Λάρνακα.

Πρόγευμα. Στην συνέχεια, θα θαυμάσουμε όλα τα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Βασιλικά ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου, Παλάτι της Νίκης, Λεωφόρος της Νίκης, Πλατεία της Επανάστασης, Μνημείο Αναγέννησης, Εκκλησία του Κρετσουλέσκου κτισμένη με κόκκινα τούβλα το 1722, Εκκλησία Σταυροπόλεως, κτισμένη από τον Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Ιωανίκιο Στρατονικέα το 1724, το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Λιπτσάνι, Παλάτι Κοινοβουλίου, Εκκλησία του Μιχάϊ Βόντα, το Πατριαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, το τεράστιο Πάρκο Χερεστραόϋ, γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια και άλλες ομορφιές της πόλης. Το μεσημέρι, αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για την Λάρνακα.

 

Εδώ τελειώνει η εκδρομή μας με την βοήθεια του Θεού. Θα δούμε το μεγαλείο της Ρουμάνικης ιστορίας και κουλτούρας,  που θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας. Θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες, ομορφιά, ορθοδοξία και ιστορικά μοναστήρια.

 

Τιμή κατά άτομο:  Σε δίκλινο δωμάτιο: € 750                          

                                 Σε μονόκλινο δωμάτιο: € 890 

Παιδί(2-12 χρ) σε δωμάτιο με δύο μεγάλους: € 650

Η τιμή περιλαμβάνει:  Αεροπορικά εισιτήρια και φόροι, ξενοδοχεία 3 & 4 * στο Σινάία, Γκούρα Χουμουρολούι, Ιάσιο και Βουκουρέστι με πρόγευμα και δείπνο.  Μεταφορές, περιηγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές πούλμαν (Συνέχεια μαζί μας). Ελληνόφωνος ξεναγός. Έκτακτος Ευρωπαϊκός φόρος για όλα τα ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει: Ποτά στα δείπνα. Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό. Όπου χρειάζεται είσοδος (Κάστρα, σπήλαια κ.λ.π). Φιλοδωρήματα.

 

Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα της Μονής  99457810,26442391

 

 

ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ κ.κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ